В УжНУ стартувала IV Міжнародна літня школа з програмування

  До Ужгорода знову з’їхалися студентські команди близько двох десятків українських вишів із Вінниці, Дніпра, Запоріжжя, Києва, Львова, Одеси, Сум, Тернополя, Харкова. Крім того, як і минулого року, у Школі візьмуть участь і студенти з Грузії під керівництвом професора Теодора Заркуа.

  Ректор УжНУ Володимир Смоланка

  На відкритті масштабного заходу айтівців ректор УжНУ професор Володимир Смоланка зауважив, що проведення школи для програмістів у серпні стало традицією, тому надалі уявити серпневий Ужгород без Міжнародної школи з програмування буде важко. «Я зайшов у цей зал і подумав, що якби я працював HR або рекрутером Google, Facebook чи якоїсь іншої великої IT-компанії, то приїхав би точно до Ужгорода агітувати, аби ви прийшли в мою компанію. І, мабуть, за ці сім днів точно виконав би дворічний план рекрутингу». Ректор побажав учасникам цікавих інтелектуальних боїв, гарної культурної програми і позитивних емоцій під час перебування в Ужгороді.

У конференцзалі «зеленого» корпусу УжНУ – аншлаг

   Декан факультету інформаційних технологій УжНУ Ігор Повхан зауважив, що цьогоріч учасників Літньої школи з програмування на третину більше, ніж було торік. Така позитивна динаміка, за твердженям очільника підрозділу, простежується й на факультеті інформаційних технологій: наступного навчального року на 100 студентів буде більше, ніж було минулого. Ігор Повхан побажав учасникам під час літньої школи гідно себе проявити, обов’язково чогось навчитися й трохи відпочити.

Декан факультету інформаційних технологій УжНУ Ігор Повхан

  Завідувач кафедри інформаційних управляючих систем та технологій УжНУ Олександр Міца провів паралель між учасниками Школи й легіонами в Римській імперії, у яких було 5 когорт (перша – початківці, друга – хто брав участь в 1-2 боях, представники третьої мали досвід близько п’яти боїв, четвертої – брали участь хоча б в одній війні, п’ятої – учасники принаймні двох війн). П’яту когорту по-латині називали «усі, хто знає», або «інтелігенція». «Так-от, тут зібралася вся інтелігенція олімпійців-програмістів, які повинні захистити честь нашої держави на міжнародних змаганнях». І запропонував лекторам та учасникам Школи докласти зусиль, щоб на чемпіонаті Південно-Східної Європи не дати шансів представникам інших країн.

Завкафедри інформаційних управляючих систем та технологій УжНУ Олександр Міца

  Дуже тепло програмісти зреагували на повідомлення Олександра Міци про успіхи українських учнів на Міжнародній олімпіаді з програмування: золоту медаль виборов Назар Деньга, срібні – Софійка Мельникта Андрій Куц (до підготовки якого має стосунок і викладач факультету інформаційних технологій УжНУ Сергій Вапнічний, який виступить лектором у перший день Літньої школи з програмування), бронзову − Максим Зуб. Усі вони є вихованцями заслуженого вчителя України Валентина Мельника.

  Олександр Міца наголосив, що переможці в першій лізі отримають грошовий приз – 10 тисяч гривень, у другій – 7 тисяч; команди, які найкраще впораються із дорозв’язуванням задач (тих, що їх не зможуть розв’язати під час основного змагання), також отримають винагороду – по 5 і 4 тисячі гривень в обох лігах відповідно.

 Музичний подарунок для програмістів зробили юні співачки Яна Голінка та Каріна Корнута.

  Одразу після завершення урочистостей усі команди взялися за роботу – виконання пробного туру змагань.

  Літня школа триватиме в УжНУ до 16 серпня.

  • Створив: admin
  • Обновлено: 09. 08. 2019