В УжНУ завершилася ІІІ Міжнародна студентська літня школа з програмування

   Змагання програмістів, які тривали в УжНУ понад тиждень, завершилися: 16 серпня відбулося закриття ІІІ Міжнародної студентської літньої школи з програмування. Після тижня мозкових штурмів визначили студентів, які найкраще розв’язують задачі з алгоритмічного програмування.

  На закриття школи прийшло й керівництво університету й міста.

   Проректор УжНУ Ігор Король у виступі звернув увагу на тенденцію, яка простежується з кожним роком. «Дуже приємно, що Ужгород і Ужгородський національний університет учергове збирає таланти з усієї України, найталановитіших програмістів – це не просто слова, а факт. Ця школа набирає обертів і кожного року стає більш масштабною – і щодо кількості учасників, і з точки зору представництва географічного. Я знаю, що відбувалися запеклі баталії і кожен намагався представити себе в найкращому світлі, розв’язати всі можливі задачі. Я хотів би привітати вас із тим, що ви ще раз показали свій високий рівень, і запросити на наступний рік так само – ми вас будемо чекати», – звернувся до учасників проректор.

   Заступник ужгородського міського голови Василь Гомонай приділяє увагу школі вже не перший рік. «Я сподіваюся, що час, який ви провели у нашому місті, запам’ятається тільки приємним. Більш ніж переконаний, що наступного року школа буде масштабною і так само міжнародною, і ви із задоволенням приїдете до нас. Приємно, що ви могли пересвідчитися в гостинності нашого міста», – зазначив заступник мера. Василь Гомонай уже традиційно бере участь у футбольних поєдинках під час Літньої школи з програмування, тому на закритті пожартував, що радіє з приємної тенденції: викладачі літньої школи виграли від студентів, як це було й минулоріч, – молодь має нагоду потренуватися й наступного разу відігратися ☺.

  • Posted by: admin
  • Updated on: 06. 08. 2019